Alapanyagok - Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik. A szó hétköznapi értelmében nem is gyümölcs, hanem olyan összetett szerv, amely akkor jön létre, amikor körülbelül száz virág gümölcse összetömörül. A friss ananászlé gyógyítja a fájó torkot, ám legértékesebb összetevője a bromelain nevű enzim. A bromelain fehérjéből képes saját súlyának sokszorosát megemészteni néhány perc alatt, de csak ételt és elhalt szöveteket bont le, beleinket pedig sértetlenül hagyja. Kalóriaértéke: 33 kcal/ 100 g.

Ananász

Ananász (Foto: giniger, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Santiago
A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a rumot, a triple sec-et (vagy a Cointreau-t), a grenadine-t ...
Take Five
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a gyümölcsleveket, a grenadine-t és a c...