Alapanyagok - Avokádó
Az avokádót, más néven avokádókörtét 9000 évvel ezel?tt, Peruban fedezték fel. A gymölcs húsáról és olajáról köztudott, hogy segít a b?rbetegségek leküzdésében. Fehérje és energiatartalma magas , ezenkívül gomba- és baktériumöl? anyagokat is tartalmaz.  A következ? tápanyagokat tartalmazza: E-, K-, B1-, B2-, B3-, B5- vitamin, biotin (H- vitamin), folsav, kálium, cink, karotionid, rost, telítetlen zsírsavak. Rákellenes, gombaöl? és antioxidáns. Kalóriaértéke egy átlagos adagban 225 kcal/ 100 g.

Avokádó

Avokádó (Foto: avlxyz, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Céklás-répás nagytakarítás
Mossuk meg a zöldségeket, és vágjuk ?ket kis darabokra. Tegyük ?ket a gyümölcscentrifugába, és prése...
Vodka Martini
Egy poharat tegyünk tele jéggel, öntsük rá a vodkát és vermutot, majd alaposan keverjük össze. Az íg...