Alapanyagok - Avokádó
Az avokádót, más néven avokádókörtét 9000 évvel ezelőtt, Peruban fedezték fel. A gymölcs húsáról és olajáról köztudott, hogy segít a bőrbetegségek leküzdésében. Fehérje és energiatartalma magas , ezenkívül gomba- és baktériumölő anyagokat is tartalmaz.  A következő tápanyagokat tartalmazza: E-, K-, B1-, B2-, B3-, B5- vitamin, biotin (H- vitamin), folsav, kálium, cink, karotionid, rost, telítetlen zsírsavak. Rákellenes, gombaölő és antioxidáns. Kalóriaértéke egy átlagos adagban 225 kcal/ 100 g.

Avokádó

Avokádó (Foto: avlxyz, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Coffee Cream
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a tejszínt, a likőrt és a brandyt. Az egészet a...
Manhattan - Amerikai Egyesült Államok
Egy pohárnyi jeget teszünk a shakerbe, majd hozzáöntjük a whiskeyt, a vermutot és az angosturát. A k...