Alapanyagok - Bors
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére használjuk. Az őrölt feketeborsból csak csipetnyit teszünk a mártásokba, húsételekbe, levesekbe, főleg azokba, amelyeknek sötétebb a színe. A szemes fehérborsot jobbára savanyúságokba rakjuk, az őrölt fehérborssal viszont azokat a mástárokat, ételeket ízesítjük, amelyeknek világossárga a színe, mert ezeket a sötét színű őrölt bors szürkéssé tenné. A cayenne bors színe vöröses, íze csípős, ezért csak egy késhegynyi kerülhet azokba az ételekbe, amelyek a különleges, csípős zamatot igénylik.

Bors

Bors (Foto: bitzi, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Milk Nog
A jéggel félig töltött shakerbe öntjök a tejet és a cukorszirupot, majd hozzáadjuk a tojást. Az egés...
Cafe Nero
Fogunk egy pezsgőskelyhet és beleöntjük a Gallianót, majd beleszórjuk a cukrot, és ezt meggyújtjuk. ...