Alapanyagok - Csokoládé
A csokoládé hazája Dél-Amerika. Kb. 3000 évvel ezel?tt még fizet?eszköz funkciója is volt a kakaóbabnak. A magas, kb. 50-70%-os kakaótartalmú csokoládékat ritkábban fogyasztjuk. A boltok polcain jellemz?en a 30% kakaótartalom körüli csokoládék közül választhatunk. Összetételét tekintve kevés a fehérje és az ásványi anyag tartalma, jellemz?en sok benne a cukor és a zsír. Csokoládékonként változó, de akár 10 dkg-ban 500 kcal is lehet. Vizsgálatok szerint közérzet javító  és éberség növel? hatása van.

Csokoládé

Csokoládé (Foto: Astrid Walter, flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Chocolate Eclair
A turmixba tesszük a jégkrémet, majd hozzáöntjük a tejet, a rumot és a Choclair-t. Ezeket alaposan ö...
Gin sling
A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a gint, a cukorszirupot, a citromlevet és a hideg vizet, majd...