Alapanyagok - Kókusz
A kókusz Dél-Amerika trópusi területeir?l, Sri Lankáról és a Maláj- szigetr?l származik. Ahogy gyümölcsének fogyasztása egyre inkább elterjedt, úgy kezdték meg sokfelé e növény termmesztését is. Ma Dél-Amerikában 34 fajtája megtalálható, jelent?s mennyiség export?rei is.
A kókuszdió nagysága gyermekfejhez hasonlítható, külsejét szivacsos, rostos, hosszas, dinnyeforma jellemzi. Színe fehér, majd az érés során barna lesz és csontossá keményedik. Belsejében édes folyadékot találunk (kókuszvíz), mely az érés folyamatosan egyre s?r?bb lesz, majd végül gyümölcshús válik bel?le. A gyümölcs íze friss, a dióhoz hasonló. 100 gramm kókuszban kb. 354 kcal van. Tartalmaz magnéziumot, kalciumot, vasat és cinket. Szárított formáját sütemények díszítésre használjuk.

Kókusz

Kókusz (Foto: alex the greek, flickr)



e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Lady Di
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a lik?röket, a narancslevet és a grenad...
Eper vodka
Öntsünk hideg vodkát és eperlevelt a pohárba, majd keverjük jól össze. Használjunk magas gyümölcstar...