Alapanyagok - Kókusz
A kókusz Dél-Amerika trópusi területeiről, Sri Lankáról és a Maláj- szigetről származik. Ahogy gyümölcsének fogyasztása egyre inkább elterjedt, úgy kezdték meg sokfelé e növény termmesztését is. Ma Dél-Amerikában 34 fajtája megtalálható, jelentős mennyiség exportőrei is.
A kókuszdió nagysága gyermekfejhez hasonlítható, külsejét szivacsos, rostos, hosszas, dinnyeforma jellemzi. Színe fehér, majd az érés során barna lesz és csontossá keményedik. Belsejében édes folyadékot találunk (kókuszvíz), mely az érés folyamatosan egyre sűrűbb lesz, majd végül gyümölcshús válik belőle. A gyümölcs íze friss, a dióhoz hasonló. 100 gramm kókuszban kb. 354 kcal van. Tartalmaz magnéziumot, kalciumot, vasat és cinket. Szárított formáját sütemények díszítésre használjuk.

Kókusz

Kókusz (Foto: alex the greek, flickr)



e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Sloe Vermut
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a vermutot és a citromlevet. Az egészet...
Zazarac II
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a Pernod-ot, a rumot, a whisky-t, a szirupot és...