Alapanyagok - Mangó
Őshazájában, Indiában, több mint 4000 éve termesztik és fogyasztják. Ma már Kínában, a Fülöp-szigeteken, a Földközi-tenger vidékén, Afrikában, valamint Közép-, Dél- és Észak- Amerikában is termesztik. Egy mangó elfogyasztásával fedezzük a napi C- vitamin szükségletet, az A- vitamin kétharmadát, az E- vitamin felét, a napi rostszükséglet negyedét, valamint antioxidánsként működő káliumot, vasat, nikotinsavat és papaint, egy fehérjeemésztő enzimet veszünk magunkhoz. Antibakteriális, rákmegelőző, antioxidáns hatású, növeli az energiaszintet, immunerősítő, méregtelenítő hatású. Kalóriaértéke: 86 kcal egy átlagos méretű gyümölcsben.

Mangó

Mangó (Foto: Amit Gupta, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
8 az 1-hez Martini
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint és a vermutot. Az egészet alaposan össze...
Banana Berry Smoothy
A turmixba jeget teszünk, majd beleöntjük a narancslevet, és hozzáadjuk a banánt illetve az erdei gy...