Alapanyagok - Őszibarack
Az őszibarack Kínából ered. Napjainkban a világ őszibarack termésének körülbelül fele Olaszországból és az Egyesült Államokból származik. Kétféle őszibarackot kölünböztetünk meg: az úgynevezett duráncit (vagyis amelyiknek a húsa maghoz kötött) és a magvaválót (amelyiknek a húsa könnyedés elválik a magtól). Tápanyagok és akítv összetevők: C- vitamin, béta-karontin, némi rost, folsav, kálium, foszfor. Antioxidáns, jót tesz az emésztőrendszernek: enyhe hashajtó, gyakorlatilag zsír-és nátriummentes. Ideális táplálék a magas koleszterinszinttől és magas vérnyomsától szenvedőknek. Úgy tartják jót tesz az idegrendszernek és segít megelőzni a degeneratív betegségeket. Kalóriaértéke: őszibarackban 36 kcal/ 100 g.

Őszibarack

Őszibarack (Foto: Weaselmfee, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Frozen Banana Daiquiri
Az összetevőket blenderben vagy turmixgépben törtjéggel összekeverjük majd hűtött koktélospohárba tö...
White Russian
Fogjunk egy shakert, tegyünk bele pár szem jégkockát, majd erre öntsük rá a vodkát, a kávélikőrt és ...