Alapanyagok - Papaja
Ez a csodálatos gyümölcs Costa Ricából és Dél-Mexikóból származik. Kolumbusz  "fán term? dinnyének" nevezte. Súlya akár a kilenc kilót is elérheti. A spanyoloknak köszönhet?en, akik a XVI. század közepén Manilán meghonosították a gyümölcsöt, ma már a trópusokon is mindenütt termelik. Ma a világ legnagyobb papajatermel?je az Egyesült Államok- a legtöbb gyümölcsöt Hawaiin termelik. A fejl?d? országokban létfontosságú élelem, hiszen egész évben terem. C- vitaminban és béta- karotinban gazdag, amelyet a test A- vitaminná alakít. A papain nev? emészt?enzim is értékes: miután kivonták, fogkrémekben, rágógumikban használják fel. A papaja kaviárhoz hasonlító magja keser? ugyan, de ehet?. A papaja C- vitamint, béta-karotint, rostot, papaint, káliumot és foszfort tartalmaz. Antiallergén, antioxidáns, antibakteriális és méregtelenít? hatású, jót tesz az emészt?rendszernek, a b?rnek és a szemnek.

Papaja

Papaja (Foto: tk yeoh, flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Aladin
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a vermutot, a pálinkát és a grenadine-t. Az egé...
Californian
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a vermutot, a whiskyt, az orgeat-ot és a lehet?...