Alapanyagok - Uborka
Ugyan Indiát tartják az uborka ?shazájának, de a burmai-thai határon olyan uborkamagot találtak, amelyr?l a radiokarbon kormeghatározás segítségével kiderült, hogy Kr. e. 7750-b?l származik. Nagy melegben jól esik a h?sít? zöldség: belsejében húsz fokkal alacsonyabb lehet a h?mérséklet, mint kint. Rokonával, a dinnyével együtt több mint 95%-os víztartalommal büszkélkedhet, így minden más terményt leköröz. Kiváló b?rápoló hatása miatt sok kozmetikai cikkben is megtalálható. E-vitaminban gazdag, de az ép héjú uborka A-vitamint és káliumot is tartalmaz. Méregtelenít? hatású. Enyhe hashajtó. Jótékonyan hat a szemre és a b?rre is. Frissíti és h?síti a b?rt és a zsigereket. 100 grammjában 10 kcal van.

Uborka

Uborka (Foto: RaeA, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Gin sling
A jéggel félig töltött shakerbe öntjük a gint, a cukorszirupot, a citromlevet és a hideg vizet, majd...
Fresca
Fogjunk egy nagy poharat, tegyük bele a grapefruitot és a cukrot, nyomkodjuk szét, majd félig tegyük...