Alapanyagok - Vörös áfonya
A vörös áfonya azon néhány gyümölcs közé tartozik, amelyek ?shonosak Észak- Amerikában, az indiánok évszázadokon keresztül használták  élelemként és gyógyszerként, különösen sebek kimosására és mérgezett nyíl okozta sérülések kezelésére. Az áfonya magas C- vitamin tartalmának köszönhet?en  fogyasztásával az amerikai telepesek  el tudták kerülni a skorbutot. A gyümölcs mai legnépszer?bb gyógyászati szerepe a húgyhólyaggyulladás megel?zése. Tápanyagok és akítv összetev?k: C- vitamin, vas, antociánok, benzoe-, citrom és kínasav, rost. Kalóriaértéke:  11 kcal/ 100 g.

Vörös áfonya

Vörös áfonya (Foto: theogarver, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Daiquiri
Az összetev?ket sékerben jéggel összerázzuk, majd h?tött koktélos pohárba sz?rjük. Díszítsük limekar...
Vanilla martini
Fogjunk egy shakert, töltsük meg jégkockákkal, majd öntsük rá a hozzávalókat. Zárjuk le, és jó alapo...