Alapanyagok - Vörös áfonya
A vörös áfonya azon néhány gyümölcs közé tartozik, amelyek őshonosak Észak- Amerikában, az indiánok évszázadokon keresztül használták  élelemként és gyógyszerként, különösen sebek kimosására és mérgezett nyíl okozta sérülések kezelésére. Az áfonya magas C- vitamin tartalmának köszönhetően  fogyasztásával az amerikai telepesek  el tudták kerülni a skorbutot. A gyümölcs mai legnépszerűbb gyógyászati szerepe a húgyhólyaggyulladás megelőzése. Tápanyagok és akítv összetevők: C- vitamin, vas, antociánok, benzoe-, citrom és kínasav, rost. Kalóriaértéke:  11 kcal/ 100 g.

Vörös áfonya

Vörös áfonya (Foto: theogarver, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Casablanca
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a vodkát, a likőrt és a gyümölcsleveket. Az egé...
Chysathemum
Egy pohárba jeget teszünk, majd beleöntjük a kékszőlőlevet, a szódát és a grenadine-t. A hozzávalóka...