Alapanyagok - Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik. A szó hétköznapi értelmében nem is gyümölcs, hanem olyan összetett szerv, amely akkor jön létre, amikor körülbelül száz virág gümölcse összetömörül. A friss ananászlé gyógyítja a fájó torkot, ám legértékesebb összetevője a bromelain nevű enzim. A bromelain fehérjéből képes saját súlyának sokszorosát megemészteni néhány perc alatt, de csak ételt és elhalt szöveteket bont le, beleinket pedig sértetlenül hagyja. Kalóriaértéke: 33 kcal/ 100 g.

Ananász

Ananász (Foto: giniger, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Kir Royal - Franciaország
Fogjunk egy poharat, és jó alaposan hűtsük be. Mikor már elég hideg, akkor öntsük bele a Creme de C...
Flying Dutchman
Egy poharat (lehetőség szerint old fahioned) feltöltünk jéggel, majd beletöltjük a gint és a triple ...