Alapanyagok - Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik. A szó hétköznapi értelmében nem is gyümölcs, hanem olyan összetett szerv, amely akkor jön létre, amikor körülbelül száz virág gümölcse összetömörül. A friss ananászlé gyógyítja a fájó torkot, ám legértékesebb összetevője a bromelain nevű enzim. A bromelain fehérjéből képes saját súlyának sokszorosát megemészteni néhány perc alatt, de csak ételt és elhalt szöveteket bont le, beleinket pedig sértetlenül hagyja. Kalóriaértéke: 33 kcal/ 100 g.

Ananász

Ananász (Foto: giniger, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Negroni - Olaszország
Fogjunk egy poharat, töltsük fel jéggel. Öntsük rá a gint, a Camparit és a vermutot. Keverő...
Pacific Blue
Fogunk egy jéggel félig teli keverőpoharat, és beletöltjük a vodkát és a likőröket. Az eg...