Alapanyagok - Ananász
Az ananász Dél-Amerikából származik. A szó hétköznapi értelmében nem is gyümölcs, hanem olyan összetett szerv, amely akkor jön létre, amikor körülbelül száz virág gümölcse összetömörül. A friss ananászlé gyógyítja a fájó torkot, ám legértékesebb összetevője a bromelain nevű enzim. A bromelain fehérjéből képes saját súlyának sokszorosát megemészteni néhány perc alatt, de csak ételt és elhalt szöveteket bont le, beleinket pedig sértetlenül hagyja. Kalóriaértéke: 33 kcal/ 100 g.

Ananász

Ananász (Foto: giniger, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Sidecar
A shaker feléig jeget teszünk, majd beleöntjük a brandyt, a citromlevet és a Cointreau-t. Az eg...
Pacifico
A turmixba kevés tört jeget teszünk, majd beletöltjük a tequilát, a szirupot és a citromlevet...