Alapanyagok - Káposzta
A káposztát, a "szegények gyógyszerét" a rómaiak daganatos betegségek gyógyítására használták. Tartalmaz C- és B3-vitaminokat, folsavat, kalciumot, káliumot, vasat, valamint kénvegyületeket. A káposztafajták közül (fejes káposzta, vöröskáposzta, kelkáposzta) a sötétzöld kelkáposzta a leggazdagabb jótékony anyagokban, a felsorolt tápanyagokon kívül még A-vitamint is tartalmaz. A káposzta antioxidáns, energiaszintnövelő és rákmegelőző hatású. 100 g fejes káposztában 24 kcal, vöröskáposztában 19 kcal, kelkáposztában pedig 25 kcal van.

Káposzta

Káposzta (Foto: pizzodisevo's photostream, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Blenton
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gint, a vermutot és az Angosturát. Az egészet...
Border crossing
Egy poharat megtöltünk jéggel, majd beletöltjük a lime- és citromlevet, a tequilát és a kólát. Az eg...