Alapanyagok - Káposzta
A káposztát, a "szegények gyógyszerét" a rómaiak daganatos betegségek gyógyítására használták. Tartalmaz C- és B3-vitaminokat, folsavat, kalciumot, káliumot, vasat, valamint kénvegyületeket. A káposztafajták közül (fejes káposzta, vöröskáposzta, kelkáposzta) a sötétzöld kelkáposzta a leggazdagabb jótékony anyagokban, a felsorolt tápanyagokon kívül még A-vitamint is tartalmaz. A káposzta antioxidáns, energiaszintnövelő és rákmegelőző hatású. 100 g fejes káposztában 24 kcal, vöröskáposztában 19 kcal, kelkáposztában pedig 25 kcal van.

Káposzta

Káposzta (Foto: pizzodisevo's photostream, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Pernod Drip
Fogunk egy poharat, és beletöltjük a Pernodot. Ezután egy szűrőt teszünk a pohárba, amibe belerakjuk...
Italian Stallion
A Gallianót egy likőrös pohárba öntjük, majd rátöltjük a banánlikőrt. A banánlikőr tetejére tejszínt...