Alapanyagok - Papaja
Ez a csodálatos gyümölcs Costa Ricából és Dél-Mexikóból származik. Kolumbusz  "fán termő dinnyének" nevezte. Súlya akár a kilenc kilót is elérheti. A spanyoloknak köszönhetően, akik a XVI. század közepén Manilán meghonosították a gyümölcsöt, ma már a trópusokon is mindenütt termelik. Ma a világ legnagyobb papajatermelője az Egyesült Államok- a legtöbb gyümölcsöt Hawaiin termelik. A fejlődő országokban létfontosságú élelem, hiszen egész évben terem. C- vitaminban és béta- karotinban gazdag, amelyet a test A- vitaminná alakít. A papain nevű emésztőenzim is értékes: miután kivonták, fogkrémekben, rágógumikban használják fel. A papaja kaviárhoz hasonlító magja keserű ugyan, de ehető. A papaja C- vitamint, béta-karotint, rostot, papaint, káliumot és foszfort tartalmaz. Antiallergén, antioxidáns, antibakteriális és méregtelenítő hatású, jót tesz az emésztőrendszernek, a bőrnek és a szemnek.

Papaja

Papaja (Foto: tk yeoh, flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Daiquiri
Az összetevőket sékerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük. Dísz...
Blueberry Delight
A shakerbe jeget teszünk, majd beleöntjük a Black Sambucát, a kókuszlikőrt, az eperlikőrt és...