Alapanyagok - Bors
A bors nélkülözhetetlen fűszer a főzés során. Többféle fajtája ismert, a fekete- és a fehérbors, mindkettő szemesen és őrölve is kapható, valamint a cayenne bors, amely csak őrölve van az üzletekben. A fekete szemes borsot általában levesek, párolt húsok ízesítésére használjuk. Az őrölt feketeborsból csak csipetnyit teszünk a mártásokba, húsételekbe, levesekbe, főleg azokba, amelyeknek sötétebb a színe. A szemes fehérborsot jobbára savanyúságokba rakjuk, az őrölt fehérborssal viszont azokat a mástárokat, ételeket ízesítjük, amelyeknek világossárga a színe, mert ezeket a sötét színű őrölt bors szürkéssé tenné. A cayenne bors színe vöröses, íze csípős, ezért csak egy késhegynyi kerülhet azokba az ételekbe, amelyek a különleges, csípős zamatot igénylik.

Bors

Bors (Foto: bitzi, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Pousse-Café 2
Fogunk egy poharat, és a harmadáig megtöltjük a grenadine-nal. Erre kanál domború feléről r...
Bourbon Milk Punch
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a tejet, a bourbont, és hozzáadjuk a cuk...