Alapanyagok - Őszibarack
Az őszibarack Kínából ered. Napjainkban a világ őszibarack termésének körülbelül fele Olaszországból és az Egyesült Államokból származik. Kétféle őszibarackot kölünböztetünk meg: az úgynevezett duráncit (vagyis amelyiknek a húsa maghoz kötött) és a magvaválót (amelyiknek a húsa könnyedés elválik a magtól). Tápanyagok és akítv összetevők: C- vitamin, béta-karontin, némi rost, folsav, kálium, foszfor. Antioxidáns, jót tesz az emésztőrendszernek: enyhe hashajtó, gyakorlatilag zsír-és nátriummentes. Ideális táplálék a magas koleszterinszinttől és magas vérnyomsától szenvedőknek. Úgy tartják jót tesz az idegrendszernek és segít megelőzni a degeneratív betegségeket. Kalóriaértéke: őszibarackban 36 kcal/ 100 g.

Őszibarack

Őszibarack (Foto: Weaselmfee, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Vadászkóla
Fogunk egy poharat, kevés jeget teszünk bele, majd beletöltjük a Jägermeistert és a citromlevet. Ezu...
Vodka Martini
Egy poharat tegyünk tele jéggel, öntsük rá a vodkát és vermutot, majd alaposan keverjük össze. Az íg...