Alapanyagok - Fokhagyma
A fokhagyma antibakteriális hatású, tudományos úton először Louis Pasteur bizonyította be 1858-ban. Az allicin nevű kénvegyület, amely a fokhagyma szétzúzásakor szabadul fel, csökkenti a koleszterinszintet. A fokhagyma távol tartja a szúnyogokat: sokan tapasztalják, ha nyaralás előtt két hétig fokhagymát fogyasztanak a vérszívók elkerülik őket. B6- vitamint, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, cinket, bioflavinoidokat, glukokinint, gyantát, fitohormonokat, illóolajokat tartalmaz. Gyógyhatása: alvadásgátló, hurut elleni, antioxidáns, fertőtlenítő, nyálkaoldó, méregtelenítő hatású. Csökkenti a vérnyomást és  a koleszterinszintet és a vímpírokat is távol tartja!
3 kcalt tartalmaz egy átlagos méretű gerezd.

Fokhagyma

Fokhagyma (Foto: lan-S, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Bacardi Cocktail
Az összetevőket sékerben összerázzuk, majd hűtött pohárba szűrjük....
Grenada
A narancslevet öntsük a keverőpohárba és tegyünk hozzá pár jégkockát. A rumot és a vermutot szintén ...