Alapanyagok - Szilva
A szilva az őszibarack és a cseresznye rokona - a Déli-sark kivételével mindegyik kontinensen több ezer változata terem. A körülbelül 20 féle változatot két csoportra osztják : európai és japán/ázsiai fajtára. Az előbbi héjának a színe lila vagy kék, a szemek aprók és kemények, míg az utóbbi kategóriába tartozók  nagyobbak, lédusabbak és vörösek, sárgák vagy zöldek.  Tápanyagai: C-, A-, E- vitamin, folsav, béta-karotin, kálium. Jótékony hatással van a szívre és a vérkeringésre, valamint az emésztőrendszerre; vízhajtó hatású. Kalóriaértéke: 40 kcal/ 100 g.

Szilva

Szilva (Foto: multi everything, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Nyolc után
Hámozzuk meg a gyümölcsöket, vágjuk nagyobbacska darabokra őket, tegyünk férre mindkettőből 1-1 szel...
Savanyú Tequila
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a tequilát és a gyümölcsleveket. Ezeket alaposa...