Alapanyagok - Szilva
A szilva az őszibarack és a cseresznye rokona - a Déli-sark kivételével mindegyik kontinensen több ezer változata terem. A körülbelül 20 féle változatot két csoportra osztják : európai és japán/ázsiai fajtára. Az előbbi héjának a színe lila vagy kék, a szemek aprók és kemények, míg az utóbbi kategóriába tartozók  nagyobbak, lédusabbak és vörösek, sárgák vagy zöldek.  Tápanyagai: C-, A-, E- vitamin, folsav, béta-karotin, kálium. Jótékony hatással van a szívre és a vérkeringésre, valamint az emésztőrendszerre; vízhajtó hatású. Kalóriaértéke: 40 kcal/ 100 g.

Szilva

Szilva (Foto: multi everything, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Buborékos áfonyalé
Fogjunk egy poharat, és töltsük bele az áfonyalevet, majd a szénsavas ásványvizet. Keverőpálcával ke...
Fallen Angel - Ausztrália
Fogunk egy poharat, amelynek a feléig jeget teszünk, majd beleöntjük az Advocaat-ot, a Cherry Brandy...