Alapanyagok - Citrom
Észak-Indiában őshonos, latin elnevezése is a hindi limu szóból származik. Savanyú ízét annak öszönheti, hogy kevesebb cukrot és több citromsavat tartalmaz, mint a narancs. Magas savtartalma rongálhatja a fogzománcot. A citrom azonban a megfázás, az infuenza, az emésztési zavarok, valamint a gyomorégés egyik leghatékonyabb ellenszere.
Tápanyagok és aktív összetevők: C-, némi B-és E-vitamin, kálium, magnézium, kalcium, foszfor, réz, cink, vas, mangán, bioflavonoidok, limonén és gyanta.
Antibakteriális hatású, antioxidáns, antiallergén, csökkenti a koleszterinszintet, segít megőrizni a szív, az idegek és az izomszövetek egészségét.
Kalóriaérték: 22 kcal/100 g

Citrom

Citrom (Foto: alasam, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Cranberry Eye
Fogunk egy poharat, és beletöltjük a bort, a brandyt és az áfonyalikőrt. Az egészet elkeverj...
Dry Manhattan
Az összetevőket keverőpohárban jéggel, bárkanál segítségével megkeverjük, majd hűtött p...