Használati útmutató
Kedves Felhasználó!

Köszönjük, hogy ellátogattál az oldalunkra. Az alábbiakban bemutatjuk Neked, mi mindent tud nyújtani a finomkoktelok.hu oldal.

Mint a főoldalon láthatod, receptjeinket 14 főkategóriába soroltuk. A főkategóriákon belül találsz alkategóriákat, melyekre rákattintva a rendszer kilistázza a kategóriába található összes receptet. Ezekre rákattintva megjelenik a hozzávalók listája és a koktél receptje is, innentől kezdve, pedig nincs más dolgod, mint munkára fel, jöhet a koktélkészítés!

A 14 főkategória jelentése:

Könnyű: Olyan koktélok, melyeknek 8 cent alatti az alkoholtartalma, ezek a koktélok általában gyümölcslevet is tartalmaznak.
Ütős: A könnyű koktélokkal ellentétben 8 cent vagy ettől több a koktél alkoholtartalma.
Tejszínes: Jellemzően könnyű koktélok, melyek tejszínt tartalmaznak.
Rétegzett: Azokat a koktélokat soroljuk ebbe a kategóriába, melyek összetevőit összeöntve, azok csíkokat képezve elkülönülnek egymástól.
Kávés: Kávé tartalmú koktélok, akár alkoholmentesek is lehetnek.
Alkoholmentes: Minden olyan koktél, ami nem tartalmaz alkoholt, de nem kávés, nem gyümölcsturmix és nem energiakoktél.
Gyümölcsös: Ebbe a kategóriába sorolunk minden olyan koktélt, amiben alkohol és gyümölcsdarabok vannak. Amennyiben a koktél nem gyümölcsdarabokat, csak gyümölcslevet tartalmaz, az már könnyű koktél.
Nemzeti: Olyan koktélok, melyek egy-egy nemzetre jellemzőek.
Ünnepi: Ebbe kategóriába, olyan koktélokat sorolunk, amelyek speciálisan ünnepekre készülnek.
Sörös: Minden olyan koktél,  ami sör hozzávalót tartalmaz.
Bor és pezsgő: Speciálisan olyan koktélok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek bort vagy pezsgőt vagy habzóbort tartalmaznak.
Energiaitalok: Alkoholmentes energiaitalok tartoznak ebbe a kategóriába.
Egészséges italok: Alkoholmentes, gyümölcslevet tartalmazó italok.

A különböző koktélok receptjeire többféleképpen is kereshetsz a finomkoktelok.hu oldalon.

Egyrészt az oldal jobb felső sarkában található keresés ablak segítségével. Ide a keresett koktél nevét tudod beírni. Ebben az esetben a rendszer kilistázza az összes olyan receptet, amelynek nevében megtalálható a keresett szó.

Másrészt alkalmazhatod a részletes keresést is, melynek segítségével alapanyagok szerint tudsz keresni. Itt megadhatod, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezel, a rendszer pedig kilistázza azokat a koktélokat, amelyeket el lehet készíteni a megadott alapanyagokból.

Az oldal menüpontjai között találhatod a lexikont, amely sok érdekes, koktélkészítéssel kapcsolatos fogalmat magyaráz meg, ezzel is megkönnyítve az italok elkészítését. A lexikon mellett találhatod az alapanyagok menüpontot, amely érdekes információkkal szolgál a receptekhez szükséges hozzávalókról.

Megtetszett az oldal? Szeretnéd megosztani a többiekkel a saját koktél receptjeidet? Erre is lehetőséget kínál a finomkoktelok.hu. Regisztrálás után lehetőséged nyílik saját recepjeidet feltölteni és megosztani másokkal. A feltöltött receptek mellé a már elkészült koktélról készített képet/képeket is megoszthatod velünk, illetve az oldal látogatóival. A feltöltött recepteket és képeket az finomkoktelok.hu szerkesztősége jóváhagyja, így a későbbiekben a többiek számára is láthatóvá, elérhetővé válik.

A regisztrált felhasználóinknak lehetősége van hozzászólni egy-egy recepthez, illetve a fórumon tanácsokat is adhatnak egymásnak.

Kellemes böngészést kíván a finomkoktelok.hu szerkesztősége!

e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Fallen Angel - Ausztrália
Fogunk egy poharat, amelynek a feléig jeget teszünk, majd beleöntjük az Advocaat-ot, a Cherry Br...
White Russian
Az összetevőket pohárba jégre töltjük és megkeverjük....