Alapanyagok - Banán
A banán, amilyennek ma ismerjük, egy hibrid, amely továbbszaporodásra képtelen, mag nélküli gyümölcsöt hoz. Valószínűleg a banánfa a legnagyobb növény, amelynek nem fás a szára. A banán magas cukortartalmánál fogva kitűnően növeli energiánkat és gazdag ásványi anyagokban. A banánban található keményitőt nem könnyű megemészteni- ezért ajánlatos akkor fogyasztani, amikor érett, mert akkor a keményitő már cukorrá alakult. A banán rostja oldódó, ezért csökkenti a koleszterinszintet. A kálium a görcsöket enyhíti, a B6- vitamin pedig a menstruációt gyakran megelőző feszültség tünetein könnyít.

Banán

Banán (Foto: fernando, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Rob Roy - Skócia
Fogjunk egy poharat, töltsük meg jégkockákkal, majd öntsük rá a hozzávalókat. Keverőpálcával alaposa...
Zazarac II
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a Pernod-ot, a rumot, a whisky-t, a szirupot és...