Alapanyagok - Eper
Az általunk ismert eperfajták nagy része két amerikai változattól származik, amelyeket Virginiából a XVII. század elején és a XVIII. század végén hoztak Európába. Tápanyagok: C-, B3-, B5- vitamin, vas, oldódó rost és pektin. Vérnyomáscsökkentő hatása van, segít kiüríteni a húgysavat és vesekövet a szervezetből. Megelőzi és gyógyítja a vérszegénységet és a fáradtságot, csökkenti a koleszterinszintet. Vírusölő, összehúzó, vízhajtó és enyhén hashajtó hatású. Kalóriaérték egy átlagos adagban 30 kcal/ 100 g.

Eper

Eper (Foto: Anushruti R, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Spanish fly - Spanyolország
Fogjunk egy poharat. Töltsük meg tört jéggel. Öntsük rá a tequilat és a sherryt. Lazán keverjük össz...
Dust Settler
A turmixba jeget teszünk, majd beleöntjük az ananászpürét és az almalevet. Az egészet összeturmixolj...