Alapanyagok - Eper
Az általunk ismert eperfajták nagy része két amerikai változattól származik, amelyeket Virginiából a XVII. század elején és a XVIII. század végén hoztak Európába. Tápanyagok: C-, B3-, B5- vitamin, vas, oldódó rost és pektin. Vérnyomáscsökkentő hatása van, segít kiüríteni a húgysavat és vesekövet a szervezetből. Megelőzi és gyógyítja a vérszegénységet és a fáradtságot, csökkenti a koleszterinszintet. Vírusölő, összehúzó, vízhajtó és enyhén hashajtó hatású. Kalóriaérték egy átlagos adagban 30 kcal/ 100 g.

Eper

Eper (Foto: Anushruti R, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Angel's Kiss
A turmixba tesszük a fagylaltot, a gyümölcshúst, majd beletöltjük a sárgabarack nektárt, és...
Sloe Gin Fizz
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a gineket és a citromlevet. Az egészet a...