Alapanyagok - Spenót
A spenót Perzsiából származik, Európába pedig az arabok hozták be már a XI. században. A XVII. század végére széles körben elterjedt. Ugyan magas a vastartalma, de az oxálsav jelenléte miatt ez nehezen szívódik fel a szervezetben. Ezenkívül tartalmaz még sok folsavat, valamint A-, E-, B2- és B3-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, káliumot, cinket, karotinoidokat (luteint és zeaxanthint), krolofillt, rostot és fehérjét. Antioxidáns, rákmegelőző, vírusölő, energiafokozó és immunerősítő hatású. Jót tesz a szemnek is. 100 gramm spenótban 23 kcal van.

Spenót

Spenót (Foto: Vincent Ma, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Betsy Ross
Tegyünk a shakerbe kevés jégkockát. Öntsük rá a brandyt, a portóit, a triple sec-et (Cointreau-t) és...
Petite Fleur
A shaker feléig jeget teszünk, majd beletöltjük a grapefruitlevet , a Cointreau-t és a rumot. Az egé...