Alapanyagok - Paradicsom
Őshazája Dél-Amerika, ahol Ecuadorban, Peruban és Chilében a magas hegyekben még ma is megterem vadon. Először valószínűleg Mexikóban honosították meg, és a spanyolok a XVI. században hozták be Európába. Több ezer változata ismert. A legfinomabb viszont a magunk vagy a szomszédunk által a kerti melegházban megtermelt paradicsom. A-, C-, B3- és E-vitamint, karotinoidokat, káliumot és kevés nátriumot tartalmaz. Antioxidáns, rákmegelőző, vírusölő hatású. Erősíti az immunrendszert, emeli az energiaszintet. 100 grammjában 14 kcal van.

Paradicsom

Paradicsom (Foto: fensterbme, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Delmonico koktél
A keverőpohár feléig jeget teszünk és ráöntjük a gint, a brandyt, a vermutokat és az angosturát. Az ...
Pisco Sour - Peru
Fogjunk egy shakert, és tegyük bele az összes hozzávalót pár szem jégkockával. Zárjuk le, és alaposa...