Alapanyagok - Csokoládé
A csokoládé hazája Dél-Amerika. Kb. 3000 évvel ezelőtt még fizetőeszköz funkciója is volt a kakaóbabnak. A magas, kb. 50-70%-os kakaótartalmú csokoládékat ritkábban fogyasztjuk. A boltok polcain jellemzően a 30% kakaótartalom körüli csokoládék közül választhatunk. Összetételét tekintve kevés a fehérje és az ásványi anyag tartalma, jellemzően sok benne a cukor és a zsír. Csokoládékonként változó, de akár 10 dkg-ban 500 kcal is lehet. Vizsgálatok szerint közérzet javító  és éberség növelő hatása van.

Csokoládé

Csokoládé (Foto: Astrid Walter, flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
French 76
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a vodkát, a citromlevet és a szirupot. Az egész...
Carrot Wizz
A turmixba jeget teszünk, majd beleöntjük a paradicsomlevet, a citromlevet, a tormaszószt, és hozzáa...