Alapanyagok - Mangó
Őshazájában, Indiában, több mint 4000 éve termesztik és fogyasztják. Ma már Kínában, a Fülöp-szigeteken, a Földközi-tenger vidékén, Afrikában, valamint Közép-, Dél- és Észak- Amerikában is termesztik. Egy mangó elfogyasztásával fedezzük a napi C- vitamin szükségletet, az A- vitamin kétharmadát, az E- vitamin felét, a napi rostszükséglet negyedét, valamint antioxidánsként működő káliumot, vasat, nikotinsavat és papaint, egy fehérjeemésztő enzimet veszünk magunkhoz. Antibakteriális, rákmegelőző, antioxidáns hatású, növeli az energiaszintet, immunerősítő, méregtelenítő hatású. Kalóriaértéke: 86 kcal egy átlagos méretű gyümölcsben.

Mangó

Mangó (Foto: Amit Gupta, Flickr)
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Naplemente
Beleöntjük az őszibaracklevet a pohárba,majd lassan,a pohár oldalán csurgatva hozzáöntjük a bort. Eg...
Grenadine rickey
Fogjunk egy poharat, töltsük meg jégkockákkal, majd öntsük rá a hozzávalókat (kivéve a szódát). Keve...