Lexikon - Koktélok
A koktélok olyan röviditalok, melyek jellemzően szeszekből, likőrökből, édes- vagy desszertborokból, gyümölcsökből, gyömölcslevekből készülnek, aroma hozzáadásával. Jéghidegen szokták kínálni. Több fajtája is létezik, vannak étkezés előtt és étkezés után fogyasztandók is. A koktélokat keverőpohárban vagy sékerben készítik jég hozzáadásával, de vannak olyan koktélok is, amelyeket közvetlenül a vendégpohárban készítenek el.
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Zazarac II
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a Pernod-ot, a rumot, a whisky-t, a szirup...
P.J. (Perrier Jouet)
Fogunk egy poharat, beletöltjük a sherryt és a likőrt, és ezeket elkeverjük. Ezután feltöltj...