Málnás borpuncs - Karácsony

» 285g fagyasztott málna, kiolvasztva
» 1 üveg ( 750ml) rozé bor
» 1/4 bögre málnalikőr
» Dekorációhoz:
» üres tejes vagy gyümölcsleves kartondoboz
» 3- 4 bögre desztillált víz
» tuja ágak és aranyszínű lamella
» friss vörösáfonya- bogyók

Hozzávaló pohár:
A málnát turmixoljuk krémesre a levével együtt, majd nyomkodjuk át szűrőn, hogy a gyümölcspépbe a magok ne kerüljenek bele. A likőrt és a gyümölcspépet egy kancsóban keverjük össze, hűtsük be fogyasztásig. Egy borosüveget mossunk ki alaposan, és a címkét áztassuk le róla.
A kartondoboz tetejét vágjuk le. A kartondoboz közepére helyezzük a borosüveget. Kötözzük a kartondobozhoz az üveget, hogy amikor öntjük bele ne mozduljon el. A kartondobozba töltsünk 2 bögre desztillált vizet. Az üveg és a doboz közti térbe tegyünk vöröáfyonya- bogyókat, lamellát és tujaágakat. Majd a maradék vizet is öntsük a dobozba, hogy majdnem megteljen a kartondoboz. Tegyük legalább 8 órára vagy éjszakára a fagyasztóba az egészet.
A kartondobozt távolítsuk el közvetlenül a fogyasztás előtt a jeges dekorációról. A puncsot tölcsér segítségével öntsük a borosüvegbe. Csavarjuk fehér anyagba az üveg alsó részét, hogy ne csússzon ki a kezünkből kínáláskor.
Megjegyzés:
A puncsot üvegtálban is szervírozhatjuk.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Szerző: Finom koktélok          Hozzáadom a kedvenc koktéljaimhoz >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a koktél:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a koktélhoz nem történt hozzászólás!
 
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen koktélok
Golden Dream
A shaker feléig jeget teszünk, majd beletöltjük a Gallianót, a Cointreau-t, a narancslevet és ...
Brandy Sangaree - Spanyolország
Fogjunk egy poharat, amit töltsünk meg 2/3-ig tört jéggel. Öntsük rá a brandyt és a cukorszi...